diumenge, 8 d’agost del 2010

ELS 200 MILLORS DISCOS DEL SEGLE XX -3º part













Nº189 - HAPPY MONDAYS - "PILLS'N'THRILLS AND BELLYACHES" (1990)
Des del Manchester boig i empastillat de principis dels 90, tenim els Happy Mondays amb aquest disc sorgit de les drogues com a via d'escapament a una realitat poc satisfactòria. Eren asidus als clubs de Manchester com l'Haçienda d'en Tony Wilson, promotor de grups com els Joy Division i els New Order. En aquell moment, finals dels 80 i principis dels 90 existia el que es va anomenar com a so Madchester, lligat a la música Acid House i Rave que sonava en els clubs de música electrònica.




Nº188 - FELA ANIKULAPO KUTI - " BLACK-PRESIDENT" (1981)
Un dels grans de l'anomenat so Afrobeat dels anys 80. Fela Kuti una de les llegendes més importants que ha donat la música africana.



Nº 187 - DUSTY SPRINGFIELD - "DUSTY IN MEMPHIS" (1969)
Elegant pop anglès de la mà de Dusty Springfield i passsat pel sedàs del soul nordamericà. Disc gravat a Memphis amb la voluntat d'apropar el pop anglès al so de la Motown (black)americana.


Nº 186 - THE CURE - "DISINTEGRATION (1989)
Sempre he sentit que tot i donar una imatge de cert nihilisme o de foscor, les seves cançons sempre les he trobat molt sensibles i properes i tot i donar una imatge de pesimistes o persones aïllades del món, el que sento d'ells es que fan cançons molt humanes, en el sentit de connectar amb la part interior de les persones. La cançó següent es per mi un exemple d'això.

Nº 185 - DR.DRE - "THE CHRONIC" (1992)
Un dels pares de l'anomenat Gangsta rap, que com podem suposar pel nom, no parlaven precisament de coses maques i tendres. Ideal per a sociòlegs i persones que volen conèixer com era (i es) la joventut afroamericana dels barris degradats de les grans metropolis nordamericanes. Ideal per escoltar-la veient The Wire.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada